Image

Tee päätös tänään ja ryhdy ilmastokummiksi

Image

Tee päätös tänään ja ryhdy ilmastokummiksi

Ilmastokummit ry on suomalainen yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii ilmaston hyvinvoinnin puolesta perustamalla uusia ja ylläpitämällä nykyisiä hiilinieluja ja istuttamalla puita Suomessa oleviin metsäpuistoihin muun ilmastotyön lisäksi.

Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n tutkimusraportin (2019) mukaan nyt tehtävät päätökset ja teot ilmaston lämpenemisen rajaamiseksi 1,5 asteeseen ovat kriittisiä kestävälle tulevaisuudelle. Maapallon keskilämpötilan 2 asteen nousulla olisi jo erittäin vakavia seuraamuksia. Ilmaston lämpeneminen johtuu liian suurista hiilidioksidi päästöistä ilmakehään. Joka vuosi ihmiskunta tuottaa melkein 8000 miljoonaa tonnia hiiltä ilmakehään (2019). Tästä määrästä hiilinielut, metsät ja meret, sitovat noin 4000-5000 miljoonaa tonnia, joten vuosittainen nettovaje on jopa 3000-4000 miljoonaa tonnia. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta voidaan vähentää kahdella tavalla: joko vähentämällä päästöjä tai poistamalla ja varastoimalla hiilidioksidia. Korkea nettovaje ei korjaannu pelkästään hiilen lähteitä vähentämällä. Hiilinieluja on lisättävä ja helpoimmin se onnistuu puiden istuttamisella, sekä kestävällä metsänhoidolla.

Kaikkien panoksia tarvitaan yhteisen päämäärän saavuttamiseksi - ja juuri sillä tiellä me olemme nyt.

Image

Tauko ilmastotyöllä - Tuki Ukrainalle

Elämme ikäviä aikoja.. Ja vielä ikävämpiä aikoja johtuen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Toivomme tämän hulluuden loppumista mahdollisimman nopeasti.. Ilmastokummit ehdottaa ilmastotyöhön tehtävien lahjoituksen väliaikaista 100% suuntaamista Ukrainan avuksi. Tapoja on monia: lahjoituksia Punaisen Ristin kautta tai vaikka lahjoituksia suoraan Ukrainan perustamille tahoille.

Pidetään tauko ilmastotyöstä ja tuetaan Ukrainaa! 🇺🇦 ❤️

Voimia Ukraina,
Ilmastokummit

(*) Kuva googlattu netistä. Jos joku pahastuu sen käytöstä, poistamme sen sivuiltamme.


UUSI METSÄPUISTO - HEINÄMAA, YLIVIESKA

Uusi metsäpuisto on perustettu: Heinämaan metsäpuisto


KUVIA ISTUTUKSESTA

Image
Image
Image

Uusi metsäpuisto on perustettu Ylivieskaan Haapavedentielle kesällä 2022. Kiitoksia kaikille yhteistyökumppaneillemme, tukijoillemme ja kannatusjäsenillemme. Tämä metsäpuisto on alunperin ollut peltomaana käytössä, joka on nyttemmin sitten metsitetty ja uudet kuusitaimet on istutettu kesällä 2022.

Toimintamme

Ilmastokummit toimii erilaisilla tavoilla hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, mitätöinniksi tai hyvittämiseksi ja osallistuttaa ihmistä mukaan kansallisten ja kansainvälisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ja em. asian ratkaisemiseksi.

Toimintaamme kuuluu uusien hiilinielujen perustaminen ja olemassaolevien metsien ylläpitäminen, puiden taimien hankinta ja istuttaminen sekä suoalueiden ennallistaminen ja ylläpitäminen. Mikäli haluat osallistua toimintaamme, tue toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksi tai tekemällä lahjoitus yhdistyksen ilmastotyön toiminnan tukemiseksi. Teemme ilmastotyötä monella tapaa, kuten esimerkiksi istutamme puita metsäpuistoihimme, ennallistamme suo-alueita, ylläpidämme hiilinieluja ja hiilivarastoa kestävän kehityksen mukaisesti.

Tervetuloa mukaan niin yritykset kuin yksityishenkilötkin - toimi oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi tai jopa kokonaan sen hyvittämiseksi.

Tee lahjoitus yhdistyksen ilmastotyöhön Suomen lippu

Tee lahjoitus yhdistyksen ilmastotyölle - esim. lahjoittamalla mahdollistat puiden istuttamisen suomalaiseen metsäpuistoon, jota hoidetaan hiilinieluna ja kestävän kehityksen mukaisesti. Lahjoituksen turvin esimerkiksi ylläpidämme olemassa olevia hiilinieluja, hankitaan uusia, tehdään lisäistuttamista, sekä  ennallistetaan suo-alueita. Tämä on suomalainen ilmastoteko. Lahjoituksen tehtyään, henkilölle lähetetään ilmastosertifikaatti lahjoituksesta ja esimerkki kuinka monta puuta ko. lahjoituksella saadaan istutettua. Ilmastokummit kerää lahjoitukset rahankeräysluvan alaisuudessa: RA/2020/1316 ja lahjoitukset käytetään yhdistyksen ilmastotyöhön.

Siirry kauppaan tästä

Liity yhdistyksen kannatusjäseneksi

Tue toimintaamme liittymällä yhdistyksen kannatusjäseneksi. Liittymällä kannatusjäseneksi tuet ilmastokummien ilmastotyötä ja yhdistyksen toimintaa. Kannatusjäsenmaksut käytetään yhdistyksen toiminnan tukemiseksi. Kannatusjäsenyys tarjotaan yksityishenkilöille sekä yrityksille ja on henkilölukumäärään sidonnainen. Kannatusjäsenelle lähetetään ilmastosertifikaatti.

Liity kannatusjäseneksi tästä

Puu sitoo hiilidioksidipäästöjä

Keskimääräisen suomalaisen vuosittainen hiilijalanjälki on noin 10 tonnia. Millainen on sinun hiilijalanjälkesi?

Lähde: Sitra

Lähde: SYKE

Huom. Yllä olevat laskurit ovat kolmannen osapuolen tarjoamia. Voit käyttää laskureita oman hiilijalanjälkesi laskemiseksi ja hyödyntää tätä tietoa jos haluat tehdä vapaaehtoisen teon ilmaston puolesta ja istuttaa puita kauttamme.

Päästöoikeuksien mitätöinti

Ilmastokummit ostaa EU:n päästöoikeuksia CO2COST konsernin kautta ja varaa asiakkaalle hänen ostamansa määrän CO2-päästöoikeuksia. Tämä päästöoikeus mitätöidään. Asiakkaalle lähetetään ilmastosertifikaatti takeena päästöoikeuden varaamisesta.

Osta päästöoikeus

Päästövähennys ilmastoprojektit

Ilmastokummit ostaa erilaisten päästövähennys ilmastoprojektien kautta sinun vähennystarpeesi mukaisen määrän. Ostamme vain Gold Standard tai vastaavien sertifioitujen projektien päästöoikeuksia alihankkijoidemme kautta. Asiakkaalle lähetetään ilmastosertifikaatti takeena päästövähennyksen suorittamisesta.

Päästövähennys ilmastoprojektista

Yhteistyökumppaneitamme

Image

Puustelli NaturalSteps ja Ilmastokummit

Puustelli on käynnistänyt Natural Steps -ohjelman, jolla vähennetään Harjavallan kalustetehtaan aiheuttamia päästöjä kalustevalmistuksen yhteydessä sekä kompensoidaan pitkällä tähtäimellä valittujen yhteistyökumppaneiden toimesta.

Puustellin Natural Steps -ohjelman kompensaatio-osuuden yhteistyökumppaneina ovat Ilmastokummit, Puuni ja John Nurmisen säätiö. Ilmastokummit istuttaa puita Suomeen sekä lisää hiilinieluja suojellen sovittuja alueita. Natural Steps -ohjelman avulla Puustellin ilmastokompensaatio on vähintään 3.800.000 kg CO2 / vuosi. Vuosittain Itämerestä poistetaan sinilevää 32.000 kg.

Lue lisää Puustellin kotisivuilta
Image

Metso Outotec tukee yhteistä tulevaisuuttamme istuttamalla puita osana kesätyöohjelmaa

Metso Outotec työllistää suuren määrän nuoria ja tarjoaa heille tänäkin kesänä kesätyömahdollisuuksia Suomessa. Yhteistyössä Ilmastokummien kanssa, Metso Outotec haluaa toimia kestävän kehityksen puolesta ja on lahjoittanut 1 € jokaista kesätyöhakijaa kohden Ilmastokummien ilmastotyöhön. Tämän lahjoituksen avulla tuetaan ilmastotyötä ja istutetaan 925 puuta Suomeen.

Lue lisää Metso-Outotecin kotisivuilta
Image

Tubettaja Ville Mäkipelto ja Ilmastokummit haastavat kaikki tubettajat ja tuben ystävät tekemään yhdessä hyvää

Ville haluaa olla yhdessä seuraajiensa kanssa suojelemassa maapalloa ja sen luontoa, jotta siitä riittää jatkossakin ihmeellisiä faktoja tuleville sukupolville. Kestävä kehitys ja ilmastonmuutoksen torjuminen ovat Villelle tärkeitä arvoja. Tee lahjoitus istuttamalla puu Villen nimikkometsään ja olet mukana taistelemassa ilmastonmuutosta vastaan ja tukemassa suomalaista työtä.

Lue lisää yhteistyöstä
Image

Sinun ilmoituksesi tässä?

Haluamme tehdä yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa. Mikäli haluat tehdä yhteistyötä ja haluat esittelysi tälle sivulle, otathan meihin yhteyttä! Kiitos jo etukäteen ilmastotyöstä!

Lue lisää yhteistyöstä