METSÄPUISTOT

METSÄPUISTOT

Ilmastokummien metsäpuistot ovat perustettu luonnon omiksi hiilinieluiksi sitomaan hiilidioksidipäästöjä ja näin ollen hyvittämään meidän, yksityisten ja yritysten, hiilijalanjälkeä. Metsäpuistomme ovat eri kokoisia ja niihin voi mennä tutustumaan kuka tahansa.

Metsien hoito toteutetaan kestävän metsänhoidon perusteiden mukaisesti yhteistyössä paikallisten metsänhoitoyhdistysten ja paikallisten alihankkijoiden kanssa. Metsät hoidetaan ns. hiilinieluna, jolloin niiden hiilidioksipäästöjen sitominen on tehokkainta. Metsät ovat Ilmastokummien omistuksessa pl. yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa perustetut metsäpuistot.

Puun elinkaari alkaa istuttamisesta. Metsää hoidetaan koko elinkaaren ajan, jotta hiilensidonta pysyy niin hyvänä kuin mahdollista. Riippuen kasvuvyöhykkeestä ja puulajista, kestää jopa 80-150 vuotta ennen kuin puu on täysikasvuinen. Mahdollisten harvennusten yhteydessä, puita ei tulla käyttämään esim. energiapuuksi, vaan sellaiseen tarkoitukseen missä varastoitunut hiili pysyy sidottuna eikä pääse takaisin ilmakehään, kuten esimerkiksi puurakentaminen ja huonekaluteollisuus

KESKIKYLÄN METSÄ

METSÄPUISTO, PIEKSÄMÄKI

Perustettu 2019

Kapasiteetti: 2300 puuta
Tila: Osittain istutettu
Osoite: Vanajantie, 77140 Pieksämäki

Image

PUSAN METSÄ 

METSÄPUISTO,
PIEKSÄMÄKI

Perustettu 2019

Kapasiteetti: 7000 puuta
Tila: Osittain istutettu
Osoite: Vanajantie, 77140 Pieksämäki

Image

KANTOKYLÄN METSÄ

METSÄPUISTO, HAAPAVESI

Perustettu 2019

Kapasiteetti: 10900 puuta
Tila: Osittain istutettu
Osoite: Kantokyläntie, 86550 Haapavesi

Image
Katso tarkemmin metsäpuistojemme sijainnit