Päivitämme sivustoamme.
Heippa! Ja kiitos käynnistäsi. Päivitämme tällä hetkellä sivustoamme. Tämä sivusto yhdistyy yhteistyössä Ilmastokummit ry:n ja Ilmastokummit Oy:n kanssa ja lisäämme tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä yhteistyöstä. Tulethan myöhemmin uudestaan!
 
 
Image
 

Tee päätös tänään ja ryhdy ilmastokummiksi

 
 
 
Image
 

Tee päätös tänään ja ryhdy ilmastokummiksi

 

Ilmastokummit Oy on innovatiivinen suomalainen yritys, joka toimii ilmaston hyvinvoinnin puolesta istuttamalla puita Suomessa oleviin metsäpuistoihin.

Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n tutkimusraportin (2019) mukaan nyt tehtävät päätökset ja teot ilmaston lämpenemisen rajaamiseksi 1,5 asteeseen ovat kriittisiä kestävälle tulevaisuudelle. Maapallon keskilämpötilan 2 asteen nousulla olisi jo erittäin vakavia seuraamuksia. Ilmaston lämpeneminen johtuu liian suurista hiilidioksidi päästöistä ilmakehään. Joka vuosi ihmiskunta tuottaa melkein 8000 miljoonaa tonnia hiiltä ilmakehään (2019). Tästä määrästä hiilinielut, metsät ja meret, sitovat noin 4000-5000 miljoonaa tonnia, joten vuosittainen nettovaje on jopa 3000-4000 miljoonaa tonnia. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta voidaan vähentää kahdella tavalla: joko vähentämällä päästöjä tai poistamalla ja varastoimalla hiilidioksidia. Korkea nettovaje ei korjaannu pelkästään hiilen lähteitä vähentämällä. Hiilinieluja on lisättävä ja helpoimmin se onnistuu puiden istuttamisella, sekä kestävällä metsänhoidolla.

Kaikkien panoksia tarvitaan yhteisen päämäärän saavuttamiseksi - ja juuri sillä tiellä me olemme nyt.

Palvelumme

Palveluihimme kuuluu istutettavien puiden myyminen ja istuttaminen asiakkaiden puolesta metsäpuistoihimme, sekä niiden tuleva hoitaminen, ja sitä kautta kansallisten ilmastotavoitteiden tukeminen.

Tarjoamme palvelua niin yrityksille kuin yksityisillekin oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi tai jopa kokonaan hyvittämiseksi. Palvelu auttaa uusien hiilinielujen perustamista Suomeen!

Puiden istuttaminen Suomeen Suomen lippu

Ilmastokummit hoitaa puun istuttamisen suomalaiseen metsäpuistoon, jota hoidetaan hiilinieluna ja kestävän kehityksen mukaisesti. Tämä on suomalainen ilmastoteko. Suosituksenamme on istuttaa joka vuosi niin monta puuta kuinka paljon arvioitu hiilidioksidipäästöjen määrä on tonneissa. Asiakas voi kauttamme ostaa itselleen puun ja tilata palvelun sen istuttamisesta. Puun ostettuaan asiakkaalle lähetetään sertifikaatti. Asiakkaan ostamat puut ovat hänen omistuksessaan.

Puu sitoo hiilidioksidipäästöjä

Keskimääräisen suomalaisen vuosittainen hiilijalanjälki on noin 10 tonnia. Millainen on sinun hiilijalanjälkesi?

Lähde: Sitra

Lähde: SYKE

Huom. Yllä olevat laskurit ovat kolmannen osapuolen tarjoamia. Voit käyttää laskureita oman hiilijalanjälkesi laskemiseksi ja hyödyntää tätä tietoa jos haluat tehdä vapaaehtoisen teon ilmaston puolesta ja istuttaa puita kauttamme.

Päästöoikeuksien mitätöinti

Ilmastokummit ostaa EU:n päästöoikeuksia CO2COST konsernin kautta ja varaa asiakkaalle hänen ostamansa määrän CO2-päästöoikeuksia. Tämä päästöoikeus mitätöidään. Asiakkaalle lähetetään ilmastosertifikaatti takeena päästöoikeuden varaamisesta.

Osta päästöoikeus

Päästövähennys ilmastoprojektit

Ilmastokummit ostaa erilaisten päästövähennys ilmastoprojektien kautta sinun vähennystarpeesi mukaisen määrän. Ostamme vain Gold Standard tai vastaavien sertifioitujen projektien päästöoikeuksia alihankkijoidemme kautta. Asiakkaalle lähetetään ilmastosertifikaatti takeena päästövähennyksen suorittamisesta.

Päästövähennys ilmastoprojektista
 

Vaihda ilmastoystävälliseen sähköön, samalla istutetaan puu!

12 kk sopimuksella energian tarjoushinta on 4,99 snt/kWh
(ovh 6,40 snt/kWh) ja kuukausimaksu 0€. Helppo ja vaivaton!