Päivitämme sivustoamme.
Heippa! Ja kiitos käynnistäsi. Päivitämme tällä hetkellä sivustoamme. Tämä sivusto yhdistyy yhteistyössä Ilmastokummit ry:n ja Ilmastokummit Oy:n kanssa ja lisäämme tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä yhteistyöstä. Tulethan myöhemmin uudestaan!
 
 
Image
 

Tee päätös tänään ja ryhdy ilmastokummiksi

 
 
 
Image
 

Tee päätös tänään ja ryhdy ilmastokummiksi

 

ILMASTOKUMMIT TOIMII NYT SEKÄ YHDISTYSEN ETTÄ YRITYKSEN KAUTTA.

LUE LISÄÄ!

Ilmastokummit ry on suomalainen ilmaston puolesta toimiva poliittisesti sitoutumaton ja yleishyödyllistä työtä tekevä yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on ...

Ilmastokummit Oy on innovatiivinen suomalainen yritys, joka toimii ilmaston hyvinvoinnin puolesta istuttamalla puita Suomessa oleviin metsäpuistoihin.

Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n tutkimusraportin (2019) mukaan nyt tehtävät päätökset ja teot ilmaston lämpenemisen rajaamiseksi 1,5 asteeseen ovat kriittisiä kestävälle tulevaisuudelle. Maapallon keskilämpötilan 2 asteen nousulla olisi jo erittäin vakavia seuraamuksia. Ilmaston lämpeneminen johtuu liian suurista hiilidioksidi päästöistä ilmakehään. Joka vuosi ihmiskunta tuottaa melkein 8000 miljoonaa tonnia hiiltä ilmakehään (2019). Tästä määrästä hiilinielut, metsät ja meret, sitovat noin 4000-5000 miljoonaa tonnia, joten vuosittainen nettovaje on jopa 3000-4000 miljoonaa tonnia. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta voidaan vähentää kahdella tavalla: joko vähentämällä päästöjä tai poistamalla ja varastoimalla hiilidioksidia. Korkea nettovaje ei korjaannu pelkästään hiilen lähteitä vähentämällä. Hiilinieluja on lisättävä ja helpoimmin se onnistuu puiden istuttamisella, sekä kestävällä metsänhoidolla.

Kaikkien panoksia tarvitaan yhteisen päämäärän saavuttamiseksi - ja juuri sillä tiellä me olemme nyt.

Toimintamme

Toimintaamme kuuluu uusien hiilinielujen perustaminen, uusien puiden istuttaminen ja olemassa olevien metsien suojelu sekä suo-alueiden ennallistaminen. Teemme uusiametsäpuistoja ja istutamme niihin puita asiakkaidemme ja kannatusjäseniemme puolesta sekä järjestämme niiden hoitamisen ja sitä kautta teemme työtä myös kansallisten ilmastotavoitteiden tukemiseksi..

Tarjoamme palveluitamme ja teemme toimintaamme niin yrityksille kuin yksityisillekin ja autamme heidän oman hiilijalanjäljen pienentämisessä tai jopa sen kokonaan hyvittämisessä. Me perustamme uusia hiilinieluja Suomeen!

Puiden istuttaminen Suomeen Suomen lippu

Ilmastokummit hoitaa puun istuttamisen suomalaiseen metsäpuistoon, jota hoidetaan hiilinieluna ja kestävän kehityksen mukaisesti. Tämä on suomalainen ilmastoteko. Suosituksenamme on istuttaa joka vuosi niin monta puuta kuinka paljon arvioitu hiilidioksidipäästöjen määrä on tonneissa. Liittymällä Ilmastokummiksi, voit omalta osaltasi vaikuttaa siihen kuinka monta puuta istutamme ja kannatusjäsenenä saat ilmastosertifikaatin tukemisestasi.

Puu sitoo hiilidioksidipäästöjä

Keskimääräisen suomalaisen vuosittainen hiilijalanjälki on noin 10 tonnia. Millainen on sinun hiilijalanjälkesi?

Lähde: Sitra

Lähde: SYKE

Huom. Yllä olevat laskurit ovat kolmannen osapuolen tarjoamia. Voit käyttää laskureita oman hiilijalanjälkesi laskemiseksi ja hyödyntää tätä tietoa jos haluat tehdä vapaaehtoisen teon ilmaston puolesta ja istuttaa puita kauttamme.

Uusien metsien ja hiilinielujen perustaminen

Ilmastokummit hankkii uusia maa-alueita, joille istutetaan puita ja perustetaan uusi metsäpuisto. Yhdistys käyttää maa-alueiden hankintaan yhdistyksen varoja, kannatusjäsenmaksujaan sekä muita lahjoituksia.

TULOSSA

Nykyisten metsien ja soiden ennallistaminen

Ilmastokummit hankkii omistukseensa myös nykyisiä metsiä ja suo-alueita, jotka on tarkoitus säilyttää ja ylläpitää siten että varastoitunut hiilidioksidi pysyy varastoituneena tehokkaasti ja hiilensidonta jatkuu optimaalisella tavalla.

TULOSSA

Kansainvälisten ilmastoprojektien tukeminen

Ilmastokummit tukee valittujen päästövähennys- ja ilmastoprojektien kautta sinun vähennystarpeesi mukaisen määrän. Voimme puolestasi hoitaa valittujen Gold Standard tai vastaavien sertifioitujen projektien päästöoikeuksien hankkimisen alihankkijoidemme kautta. Teille lähetetään toimenpiteestä ilmastosertifikaatti.

 

Vaihda ilmastoystävälliseen sähköön, samalla istutetaan puu!

12 kk sopimuksella energian tarjoushinta on 4,99 snt/kWh
(ovh 6,40 snt/kWh) ja kuukausimaksu 0€. Helppo ja vaivaton!

 
Facebook
[custom-facebook-feed-]

PIILOTETTU EDITOINNIN AJAKSI